Mycket på gång nu!

Först har man gått och väntat på varje steg och tyckt att det gärna fick hända mer från dag till dag men nu går det så fort att det är svårt att hänga med i svängarna! Det är mycket som som ska komma på plats nu under kort tid. Golvspån ska snart läggas vilket betyder att eldragning måste förberedas medans det fortfarande går att dra rör i bjälklaget. Jag satt uppe sent igår kväll och färdigställde ritningar över var eluttag ska vara, lamputtag, dimrar, fasadbelysning och rördragning för nätverk. Även om man tycker man har tänkt igenom det mesta förut så blir det en hel del beslut man måste gå igenom. På bilden ser man hålet i bjälklaget där trappan ska komma upp. Det kommer vara ett magiskt ögonblick att se öppningen första gången! Det är ju inte förrän då man kommer känna att huset blivit större!

Avlopp till det nya badrummet är nu förberett. Här fick vi göra en justering av placeringen av möblemanget. Tanken var att toaletten skulle hamna rakt under takfönstret så att man får lite mer takhöjd just där. Nu hamnade takstolarna inte riktigt där jag tänkt mig så vi fick sätta kommoden mitt emot toan istället för bredvid som vi hade tänkt. Det blir bra det också, men det är alltid lite jobbigt att göra påtvingade förändringar. Tyvärr föll denna ide bort mellan A-ritning och K-ritning, vilket jag helt missat. Men det blir bra ändå! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.