Pergola och altan

Nu har den nya altanen med pergola börjat ta form. Den är lite större och något högre än den tidigare. Tanken med pergolan är att vi ska kunna spänna upp ett segeltak som sol- och regnskydd. Sen tycker jag att en pergola kan tillföra huset mycket rent utseendemässigt!

Först när de tre pergolabågarna kom på plats kändes de verkligen jättehöga och jag var tvungen att kontrollera mot min 3D-modell om det verkligen var rätt. Men det var innan den nya trallen var lagd och nu med den på plats så ser det rätt ut! Ibland kan man inte riktigt lite på hur saker upplevs i verkligheten innan det är klart. Man måste förlita sig på att ritningen är rätt! 🙂

Nyckelord: pergola, uteplats, altan, taklyft

10 svar på “Pergola och altan”

 1. Hallå där, det var en tid sedan jag tittade in på din blogg , det ser riktigt fint ut !! Har det fungerat bra med er byggare ? Vi har ju planer på ett taklyft vi med , så det är ju intressant att höra om era erfarenheter, Deras hemsida verkar ligga nere men det kanske bara är något tillfälligt krångel?
  mvh
  HeFe

 2. Hej Henrik! Kul med lite kommentarer, det har varit väldigt lugnt på den fronten nu ett tag.
  Jag tycker det har fungerat väldigt bra med bygget, det har blivit väldigt likt som jag tänkt mig. Jag tycker att de verkligen har ansträngt sig att göra ett bra jobb och att vi ska bli nöjda. Det tog längre tid än planerat men vi tycker det har fungerat förvånansvärt bra att bo i huset hela tiden. De har varit smidiga och har städat undan efter sig kontinuerligt.
  Vet inte vad det är med deras hemsida, den var iaf igång innan sommaren. Ska höra efter!
  /Tommy

 3. Hej Tommy,
  Tack för en matnyttig och intressant blogg!
  Vi står i färd med att köpa ett hus snarlikt ert före renoveringen. Det vore till stor hjälp att höra vad er budget för bygget blev till slut eftersom jag endast gjort lite schablonmässiga beräkningar i det här skedet. Undrar även om ni gjorde några grundarbeten (isolering av platta, byte av syllar, dränering osv). Huset vi kikar på är på 90 kvm plus källare (i sutteräng).

  1. Hej Eva! Kul att ni hittat till vår blogg!
   Man brukar prata om att det kostar 15-25 tusen kr per kvadrat att bygga hus. För oss blev det närmare den dyrare änden av den skalan. Men då gjorde vi en del extra arbeten, t ex rev det gamla teglet och tilläggsisolerade hela den gamla fasaden, satte in ett nytt fönster där nere och satte igen ett annat, byggde om entren, byggde en ny veranda etc etc.
   Men om man ska hamna närmare den billigare änden av skalan måste man nog vara beredd att göra en del jobb själv. Vi har i princip inte gjort något själva – bara mindre saker som att bygga garderober till vår garderobsvägg t ex.
   Vi hade gjort en hel del renoveringar innan vi påbörjade taklyftet också, bl a nytt kök och renovering av krypgrunden (vi har ingen källare).
   Jsg kan skicka ett mail så kan du fråga på om mer specifika saker!
   Med vänlig hälsning,
   Tommy

 4. Hej Tommy!

  Jag funderar på att ge mig på ett taklyft och hittade din blogg efter lite powergooglande.

  Skulle inte du kunna maila mig så jag kan ställa lite frågor? 🙂

  Tack!
  Vänlig hälsning,
  Simon

 5. Hej!
  Vi är i färd med att köpa ett enplanshus som vi skulle vilja göra ett taklyft på och hittade då er blogg! Fantastiskt hus ni har byggt! Skulle du vilja mejla mig så att jag kan ställa lite frågor?

  Tusen tack!
  Vänligen,
  Elina R Knights

  1. Hej Elina! Jag har varit lite dålig på att kolla mail för bloggen ett tag men nu har jag mailat dig och svarar gärna på frågor om det inte är försent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.