Utsidan helt klar

Äntligen är utsidan helt klar och pergolan har fått sin panel och blivit målad. Det blev precis som jag hade hoppats på! Från början hade vi inte riktigt planerat hur vi ville ha uteplatsen men nu känns den som en viktig del av huset.

Det är fortfarande några småsaker kvar att fixa, framför allt trappräcket och eventuell tredje takkupa men känslan är ändå att vi bor i ett färdigt hus. Nu måste vi bara fixa till de nya rummen lite också. Vi har tagit det lite lugnt på den fronten under sommaren men nu vill man gärna komma i ordning!

Nyckelord: pergola, uteplats,  taklyft

2 svar på “Utsidan helt klar”

 1. Hej! Vilken fantastisk blogg om ert taklyft/tillbyggnad. Vi står precis i startgroparna för att påbörja samma resa. Vi har också ett äldre enplanshus där vi inte får bygga två våningar enligt detaljplanen, utan precis som ni gjort blir det ett sadeltak med 45graders takvinkel och förhöjt väggliv. Vi har stött på samma problem med ”taklyftsbolagen” som inte vill/kan göra speciallösningar och samtidigt öppet till nock. Vi har lite problem med badrummet och undrar över er placering med toaletten vid ytterväggen under takfönstret, hur högt är det från golv till snedtakets början under fönstret och upplever ni att ni slår i huvudet om man reser sig snett upp från toaletten? Jag hoppas att ni trivs i ert nya hus för resultatet ser fantastiskt ut. Jag har flertalet frågor som jag gärna skulle ställa om det går för sig, jag skulle bli mycket tacksam om ni vill/orkar kontakta mig vid tillfälle.
  Mvh, Bodil (pågång med taklyft norra Sthlm)

  1. Hej Bodil, kul att du gillar bloggen! :-)) Det låter ju som sagt att ni är i ganska precis samma situation som vi var i när vi började. Det är ju lite knepigt det där med vad man ska börja med, anlita arkitekt eller kontakta en byggfirma först osv..
   När det gäller badrummet så är vår ”stödbensvägg” 1.1m hög och takfönstrets smyg börjar alltså där. Från början hade vi tänkt att väggen skulle fortsätta upp ända till fönsterkarmen, dvs att fönstersmygen är vertikal under fönstret. Men sen ändrade vi oss eftersom fönstret skulle ha hamnat så högt upp att man inte skulle kunna se ut genom det och det hade varit väldigt jobbigt att öppna det. Nu blev det så att fönstersmygen lutar 45% nedåt och möter alltså väggen 1.1m över golvet. Det är ingen risk alls att slå i huvudet när man reser sig från toan, och då är jag nästan 1.90 lång. Man vinner rätt mycket i takhöjd just under takfönstret.
   Jag skickar ett mail så kan vi diskutera mer detaljer!

   MVH
   Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.