Glasräcken är dyra!

Det har varit lite stiltje här på bloggen ett tag, dels pga att vi har behövt lite andrum för att komma i ordning i de nya rummen och en pågående konflikt med vår konstruktör (det får bli ett annat inlägg!) men kanske mest för att det har tagit lång tid att komma fram till hur vi ska göra med trappräcket. Vi hade ju tänkt oss ett stolpfritt glasräcke i trappa, mot hallen, och en glasvägg mot vardagsrummet. Efter att ha skickat förfrågningar till kanske 8 företag och tillslut fått två offerter så blev det uppenbart att det helt enkelt skulle bli för dyrt!

För raka standard-glasräcken så brukar priserna ligga runt 4-5000kr löpmeter men här skulle det bli en massa sneda specialbitar som alla måste måttas upp exakt på plats och mallar tillverkas etc etc. I slutändan skulle kostnaden hamna på över 10 000kr löpmetern och i vårat fall ca 100 000kr!

Nu har vi bestämt oss för att istället bygga träväggar längs de lutande delarna och ha en glasdel där det är rakt, som på bilden. Nu har jag precis beställt glaset från Interglas.se och delen som är 1.6m bred går på ca 3 000kr inklusive aluminiumprofilen den ska monteras i. Förhoppninsvis får vi ändå en öppen och ljus känsla när man kommer in i entren även om det inte blir lika mycket glas som vi tänkt!

Nyckelord: taklyft, trappa, trappräcke, glasräcke, stolpfritt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.